Idag fick jag ju väldigt lite arbete att utföra med åkeriet pga att min trailer är kaputt !!

Så det var ju läge på att förstöra skärmarna lite till då…
Med andra ord, hur många har försökt att montera ett par stepside skärmar själv och inte repa dom?
Handuppräckning !!???
Nehe,,, trodde väll detta.
Sen är dom ju från USA med fina Made In Korea dekaler på, så gissa om dom passade bra?

Nu sitter dom där iaf.

Jag använde en himla massa karosseri-kitt från DANA lim, billigt men helt OK även om det svarta ser grått ut.

Här ser man den underbara passformen och det var helt omöjligt att dra dit alla skruvar i skruvhålen, så jag hoppa över ett par helt enkelt pga att jag inte tror någon kommer stå på fotstegen.

Här ser man glipan som gick att dra ihop en hel del, men massa kitt blev det över allt.

Alla skruvar mellan flak och skärm passade iag och där drogs det fast rejält.
Lite roligt är att original var det Torx och nu fick jag stjärnskruv i satserna jag köpte i USA


Så efter 20 svordomar per minut och en massa kitt överallt så var dom på plats iaf.
Sen var det dags att börja bygga träflaket, jo det är trä original, men jag tänkte göra det billigaste av det, behålla det golvet som tidigare ägare lagt dit men tänkt lite kort/fel då han gjorde i ordning det.
Han tog nog vanligt tryckimpregnerat trall och kapade till snyggt samt monterade med “fel” typ av quick-drill som i stort sett gått av allihopa. DEt som alla vet händer med trä ut i regnet har gjort att virket spänt sönder nästan alla skruvar osv.
Det jag nu bara gör är att hyvla bort ca 2-3mm på breden av trallen, samt 4-5mm på längden. När jag skruvar fast dom i morgon hoppas jag, så lägger jag ett shims mellan trallen på ca 1mm samt använder M5 rostfria skruvar med försänkt skalle och en nyloc mutter på baksidan. Krångligare, dyrare och fan så mkt bättre. Nu borde virket kunna växa och flexa utan att gå åt skogen. Kanske inte blir skitsnyggt nu då, för flera trall är skruvade numera. Men enklast var ju detta just nu.
Här ser man numera att det är lite mellanrum.

Sen skulle jag bulta fast kofångaren bak, då jag som tur är upptäckte att jag missat 2 hål för bultar som kommer hålla fast flaket. Bara snitta till det lite med slipen.

Så…

Sen har jag beställt en bes.tid… så det drar ihop sig !!
Hoppas på att få montera flaket på ramen imorgon iaf !!
Sen blir det att polera skärmar m.m. efter bes den sista veckan i Juni.

//Totte