Idag skulle jag lasta upp min trailer kl 7.00 men det blev skjutet fram till kl 10.00 så där satt jag med kaffet i onödan kan man tycka.
Men gick ut i solen och startade trucken, lyfte av flaket och körde stenhårt i garaget fram till kl 9.15 då jag var tvungen att åka iväg till Skara för att sitta och vänta i 4 obetalda timmar för att få lasta upp de som skall levereras på måndag morgon.

Så först lossade jag krängningshämmaren helt för att komma åt fjäderöverfallen vad axelröret i mitten.
Där efter lossade jag fjäderpaketen från axelen, hissade upp chassit, lossade centrumbulten i fjäderpaketet, pillade loss dom 2 fjädrar som fortfarande fanns där att ta loss, sen lade jag tillbaka den grova, raka lastfjädern som ligger underst i paketet original. I med centrumbulten och släppte ned allt och konstaterade att det gick ju fan inte alls, det sade poff och lade sig på genomslagsgummina.
Upp och isär med det igen, dit med den kortade av dom 2 fjädrarna jag demonterade innan, valde den då den har dom klammer som håller ihop paketet original, ser bäst så ut. Sänkte ner allt och konstaterade att den nu var ca 30mm lägre än då jag backade in bilen. Rätt OK, samt den var mkt mjukare i fjädringen som man märker då man står på draget och gungar med sin kroppsvikt.
Så fick det bli.
Monterade tillbaka krängningshämmaren från Nissan och mätte igen, nu hade den gått upp ca 10mm igen, och blivit bra mkt styvare, men fortfarande mjukare än innan !
Sen var det ju tvunget att backa kofångare 25mm till då den tar i flakets bakre balk, bara att svälja och kapa i skiten och göra rätt.

Sen var det lite arbete och i kväll han jag köra ut bilen samt börja montera tillbaka brärdorna i flaket ihop med tvärgående balkar.
Då denna gången med rostfria skruvar och ny-loc mutter.

Där någonstans fick jag ge upp då kroppen inte orka med detta jävla pillande mera.
Från min mor och hennes förfäder har jag ärvt nått som liknar reumatisk-skit-värk då och då.
Inget jag vill skryta om så oftast skiter jag bara i det och ignorerar det och går vidare, men det gick inte nu.

Får ta upp arbete imorgon igen, och idag fick jag dit 5-6 brädor, kanske hälften iaf.

Målet är att vara klar med flakmontage och elen till baklamporna i helgen.
Helt enkelt, på söndag kväll skall den se ut som klar för besiktningen, även om det är en hel del pill var.


God natt.

//Totte